• Hoe boek je een zwarte terriër puppy?

  • Om een puppy te boeken bel of mail me.
  • Ik stuur u de details voor de aanbetaling.
  • Doe een aanbetaling van 50% van de prijs van de hond.
 • Op welke leeftijd kan ik een puppy nemen?

  De pup kan naar een nieuw huis als hij 8 weken oud is.

 • Ik woon in België, kan ik uw puppy kopen?

  Natuurlijk. De pup kan bij mij thuis worden opgehaald, of ik kan het transport naar uw huis in België of ergens anders regelen. Ik zal alle exportdocumenten opstellen en er verantwoordelijk voor zijn.

 • Kan ik een puppy kopen met transport naar mijn huis in België?

  Ik vervoer pups overal naartoe, ook naar België. In het geval van levering in het buitenland voeg ik alle documenten die nodig zijn voor legale invoer bij de pup.

 • Ik woon in België, welke formaliteiten moet ik vervullen?

  U hoeft niets te regelen omdat elke pup voor vertrek over alle exportdocumenten en alle formaliteiten beschikt om legaal de grens over te gaan.

  Ik stuur regelmatig zwarte terriër pups naar het buitenland en blijf op de hoogte van veranderingen in de wetgeving. Ik ben verantwoordelijk voor de juistheid van de documenten en voor het transport naar uw huis.

  U kunt natuurlijk ook zelf het transport en het papierwerk organiseren.

 • Welke riem en halsband te kopen voor een Russische terriër pup?

  Elke zwarte Russische terriër pup uit onze kennel wordt al geleverd met een riem en halsband. Deze volstaan voor een lange periode.

 • Hoe vaak en hoeveel voer moet ik mijn puppy geven?

  De pup eet drie tot vier keer per dag.

  Elk voer heeft een andere dosering, maar meestal (in het geval van een zwarte terriër pup) zal het ongeveer 500 gram per dag zijn, of 4x 125 gram.

  Bij de meeste voeders staat de dosering op de achterkant van de zak. Zie de dosering voor een streefgewicht van 50-60 kg.

 • Hoe vaak moet je je puppy water geven?

  De pup moet onbeperkt toegang hebben tot vers water. U kunt water geven in een kom.

 • Poept je puppy in huis?

  Elke pup uit onze kennel wordt geleerd zijn fysiologische behoeften buiten op het gras te regelen. Zodra de pup wakker wordt, moet u zo snel mogelijk met hem het gras op. We mogen echter niet vergeten dat het nog een klein kind is en dat er in huis soms een "toiletongelukje" zal gebeuren.

  Zwarte Russische terriers zijn zeer intelligent, dus als de pup regelmatig naar buiten wordt gebracht zodra hij wakker wordt, zou er in huis niet meer moeten gebeuren dan af en toe een "plasje", dat minder frequent wordt naarmate hij ouder wordt.

  Een zwarte terriër pup zal heel snel in zijn behoeften voorzien op het gazon, meestal zodra hij op het gras stapt.

 • Moet ik een bed kopen?

  De meeste zwarte terriër pups houden van slapen en rusten op hun bed. Naarmate ze opgroeien geven sommige zwarte terriers er echter de voorkeur aan om op de grond te slapen, vooral in de warmere seizoenen.

 • Hoe ziet de dag van een zwarte Russische terriër pup eruit?

  Het leven van een zwarte terriër puppy is een eindeloze cyclus: slapen > toiletteren > spelen > eten > slapen > toiletteren > spelen > eten....

  De pup slaapt het grootste deel van de tijd. Hij kan ook lang spelen, vooral als hij nieuwe prikkels ervaart, nieuwe mensen of dieren ontmoet. Overdrijf niet met spelen in de puppytijd en als u ziet dat de peuter al moe is, moet u hem laten slapen.

  Een zwarte terriër pup wordt meestal wakker rond 6-7 uur. De meeste pups slapen de hele nacht door en gaan rond 20-9 uur naar bed. De eerste paar nachten na aankomst in hun nieuwe huis slaapt de pup misschien niet de hele nacht door. Het is het beste als de eigenaar de eerste paar nachten bij de pup kan slapen en naar buiten kan gaan voor een korte wandeling en toiletbezoek als hij wakker wordt. Na een paar dagen normaliseert de situatie zich en slaapt de pup 's nachts zelfstandig door.

 • Welk karakter heeft de zwarte terriër?

  De typische zwarte Russische terriër is evenwichtig, kalm en zelfverzekerd. Hij is zeer gehecht aan zijn eigenaar en kan daarom niet worden opgesloten in een hok zonder menselijk contact.

 • Is de zwarte terriër dapper?

  De zwarte terriër is zeer beheerst en zelfverzekerd. Hij kent zijn kracht maar misbruikt die niet. Hij is niet bang voor andere honden, maar valt ze meestal niet aan. Er zijn individuen die intolerant zijn voor andere honden en zeer nerveus reageren in dergelijke situaties.

 • Op welke leeftijd is bekend welk karakter de hond zal hebben?

  Karaktertrekken zijn al zichtbaar op de leeftijd van 6-7 weken. Een ervaren fokker herkent op deze leeftijd welke aanleg de pup heeft en zal de hond kiezen die het meest aan de verwachtingen van de koper voldoet. Laat de fokker weten wat voor soort hond u zoekt, of het een waakhond wordt, een huisvriend enz.

 • Is de zwarte Russische terriër een terriër?

  In tegenstelling tot de rasnaam is de zwarte Russische terriër helemaal geen terriër. Volgens de terminologie en classificatie van hondenrassen van de FCI (de Fédération Cynologique Internationale) behoort de zwarte Russische terriër tot FCI-groep 2 (molossers, Zwitserse berg- en runderhonden, pinschers en schnauzers), terwijl terriërs tot FCI-groep 3 (terriërs) behoren. 

 • Hoe groot is de Russische terriër?

  De zwarte terriër is een grote hond. Een volwassen reu wordt 72-76 cm schofthoogte* en weegt 50-60 kg, terwijl een teefje 68-72 cm wordt en 45-50 kg weegt.

  *De schofthoogte is de afstand van de grond tot het hoogste punt van de schouderbladen. Een speciaal instrument, de zoometrische stok, wordt gebruikt om de schofthoogte te meten.

 • Verdraagt de zwarte terriër kleine honden?

  Een zwarte Russische terriër die van pup af aan wordt grootgebracht in een huis met kleine honden wordt niet gevaarlijk voor hen wanneer hij opgroeit. Veel van onze terriers leven in huizen met kleine honden, zij het dwergschnauzers of b.v. Schotse terriers of soft coated wheaten terriers (ik nodig u uit om foto's te zien in de Nieuws sectie) en tot nu toe hebben we geen enkel geval van een agressieprobleem gehad.

 • Zwarte Russische terriër of reuzenschnauzer?

  Ondanks de uiterlijke gelijkenis is de Russische terriër heel anders dan de reuzenschnauzer. De zwarte terriër is groter, breder en zwaarder.

    groei gewicht
  zwarte terriër 68-76 cm 45-60 kg
  reuzenschnauzer 60-70 cm 25-47 kg

  Beide rassen hebben een vergelijkbaar haartype, dubbel gecoat zwart.

  De zwarte terriër is rustiger en reageert alleen als het echt nodig is. De reuzenschnauzer blaft veel vaker en is actiever.

  Gedetailleerde informatie over de zwarte terriër vindt u op mijn blog.

 • Een zwarte Russische terriër in een flat?

  De zwarte Russische terriër kan, ondanks zijn grootte, zelfs in kleine flatsblack russian terrier in a small flat leven. De zwarte terriër heeft niet veel beweging nodig en is niet hyperactief. Als er niets aan de hand is kan hij urenlang roerloos op de grond liggen. Hij blaft niet zonder reden. De zwarte Russische terriër veroorzaakt geen problemen die typisch zijn voor veel kleine rassen die vaak urenlang blaffen en door de flat rennen.

  Een pup of junior is veel actiever en heeft een onbeperkte inventiviteit in het verzinnen van allerlei spelletjes en kattenkwaad.

   

 • Moet een zwarte terriër een eigen plek in huis hebben?

  Zorg voor een rustige plek in huis waar de zwarte terriër kan rusten, bij voorkeur uit de buurt van looppaden en radiatoren. Het bed voor de zwarte terriër moet comfortabel en groot zijn (kies de grootste beschikbare maat, d.w.z. XL of XXL, en als de maat in centimeters is aangegeven, mag hij niet kleiner zijn dan 120x80 cm). Het komt echter vaak voor dat de zwarte terriër het bed negeert en een plek ernaast kiest, bijvoorbeeld direct op de tegels of de houten vloer. Vooral in de zomer geeft de zwarte terriër meestal de voorkeur aan een tegelvloer waarop hij kan afkoelen.

 • Ik heb jonge kinderen, is een zwarte terriër geschikt voor mij?

  De meeste zwarte Russische terriërs verdragen kinderen heel goed. Het zijn rustige en beheerste honden, maar voordat u uw hond alleen laat met een kind, moet u ervoor zorgen dat uw hond geen tekenen van agressie vertoont.

 • Verdraagt de Russische terriër katten?

  Een zwarte Russische terriër die van pup af aan wordt grootgebracht in een huis met katten raakt aan hen gewend en vertoont geen tekenen van agressie jegens hen.

  Het is echter noodzakelijk om tijdens de eerste dagen in het nieuwe huis toezicht te houden op de contacten van de pup met katten. De zwarte terriër is zeer intelligent en heeft een uitstekend geheugen. Als hij wordt aangevallen door een kat (meestal een poot tegen de neus van de hond) terwijl hij vrienden probeert te maken, kan hij zich zo'n incident herinneren en kan hij in de toekomst wraak nemen.

 • Wat eet een zwarte Russische terriër?

  De zwarte terriër eet hetzelfde als andere hondenrassen - meestal droogvoer of BARF (rauw vleesdieet). Gebruik voor droogvoer een hoogwaardig, premium of super premium voer.

 • Hoeveel keer per dag eet een zwarte terriër?

  Een zwarte terriër puppy eet vier keer per dag, een junior eet drie keer per dag en een volwassen Russische terriër eet één of twee keer per dag.

 • Hoeveel eet een zwarte Russische terriër?

  De zwarte Russische terriër eet 400 - 600 gram droogvoer per dag, afhankelijk van het soort voer. De dosering vindt u op de verpakking van het voer.

  Staat de zwarte terriër op een BARF-dieet (dit is een dieet bestaande uit rauw vlees, groenten en andere toevoegingen) dan eet hij ongeveer 700-1200 gram voer per dag.

  Vergeet niet regelmatig te controleren of uw zwarte terriër te zwaar of te mager is en pas, afhankelijk van de situatie, de dagelijkse portie voer aan.

 • Moet een zwarte terriër vitaminen en supplementen krijgen?

  Een hoogwaardig premium of super-premium voer bevat in zijn samenstelling alle voedingsstoffen en micronutriënten die nodig zijn voor het leven van de puppy, junior, volwassen hond of senior Russische zwarte terriër. In goed voer zit een juiste verhouding van alle ingrediënten die zorgt voor een optimale groei en lichaamsstructuur.

  De Russische Terrier is een zware, massieve hond. Tijdens de groeiperiode is het een goed idee om ingrediënten toe te voegen die de vorming van gewrichtskraakbeen ondersteunen, nl:

  • collageen
  • hyaluronzuur
  • glucosamine
  • chondroïtine
  • MSM

  Bij gebruik van hoogwaardig voer wordt geen calcium toegevoegd.

 • Kan een zwarte terriër rennen en spelen na het eten?

  Na de maaltijd moet de zwarte terriër (zoals de meeste grote honden) gaan slapen. Rennen en spelen met een volle maag kan leiden tot maagtorsie. Dit is een zeer gevaarlijke ziekte (die kan eindigen in de dood van de hond) die onmiddellijk ingrijpen van de dierenarts vereist.

 • Moet de zwarte Russische terriër geschoren worden?

  Het haar van de zwarte Russische terriër groeit en moet worden geschoren. De optimale scheerfrequentie is 6-8 weken, maar niet minder dan om de 2 maanden.

 • Hoe vaak een zwarte terriër kammen?

  De zwarte terriër moet één keer per week worden gekamd. Het is belangrijk om systematisch te werk te gaan, als u uw hond niet regelmatig kamt, gaat het haar krullen en duurt de volgende kambeurt veel langer of moet u het haar scheren.

 • Is de zwarte Russische terriër in de rui?

  De zwarte terriër verhaart niet. Hij heeft geen periodieke haarwisseling zoals bijvoorbeeld de Duitse herder, Golden Retriever of Labrador. In plaats daarvan is periodiek (wekelijks) kammen van de ondervacht noodzakelijk. Als we nalaten de ondervacht uit te kammen, vinden we kleine plukjes haar op de vloer.

 • Leert de zwarte Russische terriër snel?

  De zwarte terriër is zeer intelligent en leert snel nieuwe dingen. Hij houdt er echter niet van om dezelfde handelingen vele malen te herhalen.

  Hij leert zelfs moeilijke commando's zonder problemen.

 • Hoe leer je de basiscommando's, zitten, staan?

  Het beste is om beloningen zoals traktaties (bv. stukjes hondenvoer (bv. van Alfa Spirit) of zelfs hondenvoerballen te gebruiken om commando's als zit, blijf, enz. aan te leren. We beginnen het leerproces door het commando luid te herhalen, bv. "Zit!" en tegelijkertijd de hond met de hand in de gegeven positie te brengen. Wanneer de hond zit of staat (uit zichzelf of met onze hulp), prijzen wij hem luid en enthousiast terwijl wij hem een beloning geven - een traktatie. Herhaal dit totdat de beloning is gegeven.

  Zwarte terriers leren heel snel commando's, soms is het voldoende om het commando verschillende keren te herhalen om het de hond aan te leren.

 • Op welke leeftijd begin ik met de training van mijn hond?

  Een paar dagen na aankomst van uw hond in zijn nieuwe huis kunt u al beginnen met de training. Deze paar dagen zijn nodig om de hond vertrouwd te maken met zijn nieuwe omgeving. Zelfs een zwarte Russische terriër van acht weken oud kan met de training beginnen. We beginnen met eenvoudigere commando's, bv. de hond bij zijn naam roepen, zit, doe mij.

 • Rebelleert de zwarte terriër in de puberteit?

  Een goed beheerde zwarte terriër in de handen van een ervaren persoon zou tijdens de pubertijd niet moeten rebelleren. Als de eigenaar inconsequent is en te veel toestaat, bijvoorbeeld rond de leeftijd van 13-15 maanden, kan er een "poging tot overname" door de puberende zwarte terriër plaatsvinden. Dit kan zich uiten als ongehoorzaamheid, niet luisteren naar commando's, grommen, pogingen tot agressie naar honden en andere mensen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om vanaf de eerste dagen consequent te zijn met de hond. De hond moet weten wat mag en wat niet mag. Als de hond bijvoorbeeld niet in de slaapkamer mag komen, geldt dit verbod altijd en niet alleen soms, om de hond niet in verwarring te brengen. Als de eigenaar, ondanks zijn consequentheid, niet met zijn zwarte terriër kan omgaan, moet de hulp van een ervaren trainer worden ingeroepen.

 • Heeft een zwarte terriër wandelingen nodig?

  De zwarte terriër houdt van enkele kilometers rustige wandelingen, maar deze zijn voor hem niet essentieel. Als u niet van wandelen houdt of er geen tijd voor heeft, zijn korte "toilet"-uitstapjes van 3-4 keer per dag voldoende.

  Voor een pup zijn lange, inspannende wandelingen niet aan te raden.

 • Zwemt de zwarte terriër?

  De zwarte Russische terriër zwemt heel goed en is niet bang voor water. Maar iedereen is anders, sommigen houden van water en als ze de kans krijgen rennen ze het water in, terwijl anderen niet van water houden en we ze niet moeten dwingen om te zwemmen.

 • Wat zijn de meest voorkomende ziekten bij de zwarte Russische terriër?

  De meest voorkomende ziekten bij de Russische zwarte terriër zijn dysplasie, hyperuricosurie (HUU) en juveniele laryngeale verlamming (JLPP). De laatste twee ziekten zijn nu zeldzaam dankzij genetische tests.

 • Hoe kan ik mijn hond inschrijven voor een hondenshow?

  Om uw hond tentoon te stellen op hondenshows moet u:

  • een raszuivere hond hebben uit een bij de Kennel Club van de FCI geregistreerde kennel
  • een hondenstamboom hebben
  • uw hond op tijd registreren voor de show
 • Ik woon in België, kan ik een hond uit jullie kennel showen?

  Elke pup heeft de juiste documentatie voor registratie bij een bepaalde Kennel Club (bijv. de Belgische Kennel Club) en deelname aan shows. registreren en aan shows deel te nemen.

 • Hoe verdraagt een zwarte terriër autoritten?

  Sommige zwarte terriers slapen het grootste deel van het traject en sommige worden nerveus. Er zijn echter geen grote problemen en er zijn geen tabletten nodig. Een bijkomend pluspunt is dat de meesten bij een stop heel snel naar het 'toilet' gaan.

 • Wat je nodig hebt voor een reis naar het buitenland met je hond?

  Om met een zwarte terriër naar het buitenland te reizen, heeft u een paspoort (Pet Passport) en een geldige rabiësvaccinatie nodig. In sommige gevallen heeft u nog een behandeling tegen lintwormen of andere parasieten nodig.

 • Verdraagt een zwarte terriër goed vliegreizen?

  De zwarte terriër heeft geen problemen met vliegreizen. Vanwege zijn afmetingen is het niet mogelijk de hond in de cabine te vervoeren (nou ja, onze Astra Fidelis TORO vloog naar de States op de passagiersstoel) maar in het ruim.